Olen monen monta kertaa tehnyt kasvislasagnea eri kasviksista ja eri variaatioin, mutta nyt teki mieli perinteistä lasagnea. Kuitenkin olen nyt vielä ainakin toistaiseksi "kasviskuurilla", joten korvasin jauhelihan soijarouheella. Ja ei saisi kehua, mutta hyvää tuli tästäkin... Tässä tosin menin sieltä mistä aita on matalin eli ostin valmiita pasta- ja lasagnekastikkeita kun hulluilta päiviltä halvalla sai, eli tätä ruokaa harva onnistuu pilaamaan.

 

Ainekset:
- n. 2dl tummaa soijarouhetta
- 1 fond du chef (kasvis)
- 1 sipuli
- Pastellan 5 yrttiä -pastakastike
- Dolmion valkokastike
- juustoraastetta
- mausteita (soijakastike, sokeri, grillausmauste, aromisuola, rosmariini)

Kiehauta ensin n. 0,5l vettä ja fond du chef, laita soijarouhe turpoamaan siihen n. 5-10 minuutiksi
Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla hetki, lisää turvonnut soijarouhe ja paista n. 5 min
Lisää mausteet (näitä paljon!) ja maistele, mikä tuntuu hyvältä. Sen jälkeen pastakastike ja kuumenna hetken aikaa.
Rakenna lasagne vuokaan (levyt, soijasörsseli, valkokastike, hieman juustoraastetta.. ja sama niin kauan kuin vuokaa riittää. Päälle levyt, valkokastike ja juustoraaste)
Paista uunissa 180'C n. 20 min ja lasagne on valmis nautittavaksi.
Helppoa ja hyvää!